Какви са недостатъците на къртенето?

Какви са недостатъците на къртенето?

Има риск да не се свърши качествено работата

Какви са недостатъците на къртенето? При всеки проект за къртене „направи си сам“ има редица неща, които могат да се обърка.  Най-общо, самостоятелното къртене е безопасно, ако следвате всички необходими предпазни мерки, които като не професионалист ще отнеме много време да намерите.

Какви са недостатъците на къртенето?

Дори когато действате внимателно, нещата пак могат да се объркат. Водопроводните инсталации в малки пространства могат да доведат до течове и бъркотии. Да не говорим, че може да има опасна оловна боя, а гипсо-картонът може да произведе фин прах, който може да влезе очите и белите дробове.

Може да отнеме повече време от необходимото

Къртенето, както чистенето и извозването изисква задълбочено разбиране на това, какво се разрушава и какви са бъдещите  планове за пространството. Ако планирате само малък ремонт, може и да успеете да се измъкнете с къртенето през уикенда.

Все пак ако банята е голяма, къщата е стара или планирате големи промени, къртенето може да бъде сложна и обширна работа, отнемаща седмици или месеци.

Ще трябва да отделите време за основите на работата за къртене и след това да отделите време, за да ги приложите правилно.

Къртенето е много по-лесно за изпълнител с опит. Той ще може да свършат работата бързо и качествено, без излишни щети.

Имате отговорност към отпадъците – трябва да се изхвърлят правилно

Ще има отломки, прах, пирони и мръсотия, които ще трябва да бъдат почистени и изхвърлени правилно. Ако решите да сте „Направи си сам“, трябва да изпълните много стъпки, за които може и да забравите. Наемането на контейнер за боклук обикновено е най-удобната опция за изхвърляне на отпадъци след къртенето.

Всичко, което трябва да направите, е да напълните контейнера с боклук. Разходите за изхвърляне обаче могат да нараснат бързо, особено когато хвърляте водопроводни инсталации или  други тежки предмети в контейнера. При превишаване на лимита на теглото на вашия контейнер, цените могат бързо да ескалират. В най-лошия случай може да се наложи да наемете втори контейнер за боклук, за да завършите почистването, което по същество удвоява разходите и предвиденото време за изхвърляне.

Какви са недостатъците на къртенето?
Scroll to top