Как да избегнем ВиК аварии

ВиК аварии

Как да разберете дали вашата ВиК система се нуждае от поправка на първо място? Е, има някои често срещани признаци за ВиК аварии на канализацията, които показват, че канализацията ви може да ви създава проблеми. Ако не се предприемат незабавни действия, може да причини значителни щети на вашата водопроводна система, интериора на дома и уредите.

Така че, за да избегнете ВиК аварии, ето 4 признака на спешна ситуация.

  1. Спукани тръби

Ако откриете, че тръбите ви са се спукали, първото нещо, което трябва да направите, е незабавно да спрете водата на крана и бойлера. Не забравяйте да отворите всички кранове в къщата, за да източите напълно цялата водна система. Това ще гарантира, че въпреки спуканите тръби няма да нахлуе повече вода в дома ви.

Ако има спукани тръби в близост до електрическа система, изключително важно е да изключите електрическата мрежа възможно най-скоро, за да избегнете инциденти. Няма значение колко голям или малък е течът, трябва да се обадите веднага щом откриете локва вода от вашите канали, тъй като това може да е първият малък признак за значителна ВиК авария.

2. Лоши миризми, излъчвани от канализацията

Един от най-очевидните признаци за ВиК авария са лошите миризми, излъчващи се от канализацията. Неприятните дребни частици са признак, че имате запушване в канала, където са се събрали застояла вода и разлагащи се твърди вещества. Обикновено лошите миризми в резултат на запушени канали се откриват в кухненски мивки, тоалетни, вани и канали за душ.

Лошата миризма, идваща от канализацията, може да започне да се появява преди да се появят каквито и да било визуални симптоми. Ако започнете да миришете на нещо необичайно, не го пренебрегвайте, то няма да изчезне от само себе си! Потърсете специалист, за да не се стигне до неочаквана ВиК авария.

3. Необичайни звуци

Аварийните ситуации с отводняване, както откриваме, могат да бъдат ясни чрез различни признаци и един от тях е чуването на необичайни звуци. Къркащите шумове, идващи от вашите канали, тоалетна вода и дупки за тапи. Са индикации, че може да има задържан въздух във вашите тръби. Задържаният въздух в тръбите обикновено се причинява от натрупвания на отломки в дренажите, като грес, масло, храна и сапун. Докато дренажът се опитва да запази нормалната си работа, той изтласква вода и въздух около запушванията, което причинява необичайните бълбукащи звуци.

Ако имате някакви необичайни звуци, излъчвани от вашите канали, независимо колко незначителни са. Обадете се на специалисти днес за полезен и професионален съвет.

4. Подгизнала морава и растения, растящи близо до канализацията

И накрая, има признаци, че канализацията ви се бори да работи правилно, които могат да бъдат забелязани извън вашия имот. Често ще откриете, че моравата ви е подгизнала и има растения, които растат близо до канализационната линия. Това са и двата признака на сериозно запушване, което възпрепятства ефективното функциониране на канализацията. Ако откриете подобни проблеми извън дома си, обадете се на професионалисти днес. За да дойдат и да оценят канализацията ви и да предприемат необходимите действия за предотвратяване на ВиК авария.

Как да избегнем ВиК аварии
Scroll to top