Как да изчистите запушването на канали, сифони, WC?

Как да изчистите запушването на канали

Как да изчистите запушването на канали. На първо място, трябва да определите местоположението му. Ако водата не излиза добре от всички водопроводни инсталации, проблемната зона е някъде между тоалетната и входната точка на тройника в щранга. Понякога всички уреди в банята работят добре, но кухненската мивка не източва водата.

Как да изчистите запушването на канали?

Това означава, че проблемът е в изходния фитинг или в участъка на тръбата между мивката и следващия уред. Когато запушването е локализирано, можете да помислите как да почистите канализацията в банята или в други помещения.

Методи за отпушване, почистване на канали, сифони, WC

Има много начини за отстраняване на блокажи. За да разрешите проблема сами, използвайте:

  1. механичен метод;
  2. химически;
  3. изплакване със силна водна струя.

Като правило, когато възникне проблем, те прибягват до всички налични методи на свой ред, постигайки желания резултат.

Механичните методи се считат за най-ефективните начини за почистване на канализацията в банята. Те ви позволяват да повлияете на корка и да го унищожите физически. Тази опция обаче не винаги дава желания резултат. Често запушването остава невредимо, само избутано по-надолу по тръбата. Трябва да знаете какво да правите, ако канализацията в банята е запушена, как да я пробиете по най-ефективния начин. Не всеки има умения да борави със специален инструмент, както и със самите устройства. Въпреки това, да ги имате в къщата е много полезно, както и да получите поне основни познания за работата.

Химическите методи за почистване на канали, сифони, WC рядко отговарят на въпроса – как да почистите канализацията в банята. Причината е проста – те са предназначени да разтварят мастните слоеве. Това е типичен проблем за кухненската мивка и тръбната част. Можете да използвате готови продукти, закупени в магазина. В продажба има различни композиции – известният “Mole”, “Ruff” и други средства. Има много от тях, можете да изберете състави на основата на киселина или основа. Опаковката показва как да почистите канализацията в банята или в кухнята, какво трябва да се направи за това.

Как да изчистите запушването на канали, сифони, WC?
Scroll to top