Как да почистите канала на кухненската мивка? – част 2

Как да почистите канала на кухненската мивка

Как да почистите канала на кухненската мивка? Ако има твърде много запушвания в канала, просто повторете операцията още няколко пъти, за да почистите мивката.

3. Почистете U-образната мивка със стоманена тел за да отпушите канала.

Повечето запушвания се намират в U-образното извивка на мивката. Ако Вашата мивка има дренажни винтове, трябва само да развиете винтовете и след това да прекарате кабела през сифона. Ако проблемът продължава, трябва да премахнете капана, да развиете всички пластмасови части и след това да ги изплакнете с вода.

Отстранявайки всички задръствания вътре и сглобявайки сифона на мивката, ще отпушите успешно канала. Важно е да се отбележи, че за събирането на вода е по-добре да поставите леген под сифона, за да не се случи изливане вън.

4. Отстранете запушването със стоманена кука.

Какво да правя с тръба без дренажни винтове? Някои хора обичат да използват дървена пръчка, за да залепят в канала. Но това е голяма грешка, която ще влоши запушването. Ако е вертикална тръба, можете да огънете жицата на малката кука отпред, да премахнете цедката за изходящите тръби и след това да използвате жицата, за да вземете запушването.

5. Използвайте дренажна змия.

Ако мивката е упорита, може да се използва дренажна змия. Първо поставете използвана кърпа под мивката и извадете сифона от канализацията. След това прекарайте дренажния змийски кабел в канализацията, докато се забие в запушването. След това бавно завъртете дръжката на дренажната змия два или три пъти, за да отстраните запушването на канала. Повторете процеса, ако мислите, че има други блокажи. Докато цялото запушване бъде изчистено, сглобете отново канала и вижте дали мивката може да се отцеди бързо.

6. Използвайте гумен маркуч.

Подгответе гумен маркуч, който може да свърже крана и дренажа. Поставете единия край на гумения маркуч в капачката за оттичане на мивката, запушете го плътно с парцал или кърпа и след това прикрепете другия край на маркуча към крана. Отворете крана за две-три минути и каналът на мивката ще се отпуши.

Надяваме се, че сме ви помогнали в това как да почистите канала на кухненската мивка.

Как да почистите канала на кухненската мивка? – част 2
Scroll to top