Основни насоки при избор на картина за хола

Основни насоки при избор на картина за хола

Основни насоки при избор на картина за хола. Помислете за цветовата палитра на стаята. Цветовата палитра на вашата всекидневна може да бъде чудесна отправна точка за избор на картина, защото Ви позволява да определите какъв контраст искате между картината и другите елементи в пространството.

Запомнете, че не е нужно да са изцяло съвпадащи! Само защото имате изцяло зелени стени в хола, не означава, че трябва да имате зелени произведения на изкуството. Акцентните цветове работят чудесно тук, както и тонизирането на богатите цветове с неутрални или черно-бели картини. Ако искате да е уютно и успокояващо, тогава непременно го направете тонално!

Основни насоки при избор на картина за хола

Ако стаята Ви има топли неутрални тонове, помислете за картина на стената в хола в топли земни цветове като кафяво и пикантни нюанси. Те са по-лесни за окото и помагат да се създаде хармония. За разлика от това, ако вашите неутрални нюанси имат по-студени нюанси, изберете произведение на изкуството в подобен нюанс, като синьо или сиво.

Ако имате изцяло бяла всекидневна, съживете я с ярко, цветно парче изкуство или добавете драма с дръзки абстрактни форми.

Може би вече имате голяма картина за стената, която говори вашия език, но не се побира в стаята. Внесете акцентни цветове и аксесоари или не се страхувайте да промените цветовата палитра на стаята, за да съответства на произведението на изкуството.

Ако всичко ви се струва неосъществимо, запомнете: не можете да сбъркате с нещо неутрално!

Помислете какъв стил картини харесвате.

Вероятно най-важното решение е да изберете какъв вид изкуство искате да окачите в хола си. Винаги казваме, че когато избирате картини за всяка стая, трябва да намерите произведения, които отразяват вашата личност. Не следвайте тенденциите; опитайте се да намерите своята картина със сърце и смисъл.

Помислете за стила на интериора и естетиката на стаята. Ако харесвате изчистена визия, има вероятност да харесате минимални абстракции. Ако издигнатият бохем е вашият стил, поиграйте си с цвят и шарка. Обичате селска всекидневна? Абстрактните пейзажи и цветните палитри на природата са ваши приятели.

Ако не сте много запалени по интериора и нямате „вътрешен стил“, това е страхотно – това е вашето пространство, запомнете! Мислете за нещата, които ви харесват; ако сте приключенски настроен човек, който обича да пътува и да изследва нови неща, изберете картина в хола, която ви напомня, че сте били на това място. Ако харесвате природата и откритото, донесете елементи с ботанически щампи, флорални стенни рисунки или цветни абстрактни стенни рисунки в земни тонове.

Основни насоки при избор на картина за хола
Scroll to top