Признаци, че каналът ви е запушен 

отпушване на канали в София

Запушването на каналите е често срещан проблем във всяко едно домакинство. Важно е да знаем, кои са признаците за запушени тръби за да може да реагираме навреме. Отпушване на канали в София.

Първият признак за запушена тръба е бавното изтичане на водата

Ако забележите, че водата се оттича бавно от душове, мивки и други, това най-вероятно е признак за запушена тръба. Натрупалите се отпадъци по вътрешността на тръбите възпрепятстват правилното оттичане на водата. Освен това тези отпадъци могат да започнат да гният в следствие на което да се появи неприятна миризма. 

Друг признак за запушена тръба е обратното оттичане. То настъпва, когато водата се връща обратно по тръбите и излиза от канала. Този проблем е сериозен и трябва да се отстрани своевременно. В противен случай може да възникне повреда от водата. 

Ако чуете странни звуци, идващи от вашата мивка или канализация, това може да е знак, че вашите тръби са запушени. Тези звуци се появяват в следствие на въздух, който е задържан в следствие на запушването. Опитвайки се да се оттече водата образува мехурчета в следствие на пукането на които се получават бълбукащи звуци.  

Отпушване на канали в София

Наводненията или натрупването на вода около мивката са сериозни признаци, които сочат към запушване някъде по канализационната линия. На тези проблеми трябва да се обърне адекватно внимание. В противен случай могат да доведат до сериозни щети от вода и да имат потенциални опасности за здравето. 

Ако усещате миризма, която идва от каналите на вашия дом, това най-вероятно е индикация за запушване някъде по канализационната линия. В такива случаи ви е нужно експертното съдействие на лицензирана фирма за ВиК услуги за София

Ако забележите, които и да е от тези признаци, е важно да отстраните проблема незабавно, за да се избегнат по-сериозни и задълбочени проблеми. Лицензирана ВиК фирма може да ви помогне с бързото диагностициране на проблема. По този начин ще предотвратите по-нататъшното увреждане на водопроводната система. 

Признаци, че каналът ви е запушен 
Scroll to top