Предимства и недостатъци на най-простите стоманени люлеещи се врати

стоманени люлеещи се врати

Предимства на стоманени люлеещи се врати:

Това е най-евтиният вид гаражни врати от всички. Ако разполагате с инструменти, лесно е да го направите сами, тогава ще бъде още по-евтино. От гледна точка на устойчивостта на взлом, това е може би най-надеждният дизайн, ако защитите пантите и ключалката от рязане, остава само да вземете ключовете или да се изкачите през покрива с стоманени люлеещи се врати.

Недостатъци:

Всъщност, това е студена врата, дори и да е изолирана, пак ще замръзне. Не е херметична, няма гумени уплътнения, не улавя прах. Няма добър външен вид, сигурно няма да искате да поставите такива гаражни врати в двора на селската си къща. Те заемат доста свободно място пред гаража, необходимо за отваряне и затваряне на гаражната врата. Необходимо е внимателно да се почиства не само снегът, но и да се събаря ледът пред портата. Трудно и скъпо за автоматизиране.

Повдигащи се гаражни врати

Ако сте имали гараж тип черупка, тогава сте запознати с този дизайн гаражни врати. Състои се от крило от една част, движещо се върху ролки по водачи. Платното, докато е балансирано от противотежест (като в “черупка”) или балансираща пружина.

Има и вариант без горни релси, когато крилото се закача на панти в горната част на отвора. В частното строителство този тип гаражни врати се използват рядко. В нашата практика се сблъскваме с повдигащи се порти главно в многоетажни паркинги. Ако предприемачът ги е монтирал по време на строителния процес.

В този случай това ще бъде архаичен дизайн с механични противотежести, по-рядко с пружина, но няма да е възможно да ги автоматизирате, а само да ги замените със секционни.

В Европа този дизайн се прави от немската компания Hormann, това е най-старата им серия Berry, произвежда се от 1936 г. Този тип гаражни врати са доста популярни в Европа, могат лесно да бъдат автоматизирани, има много покрития и опции.

Предимства и недостатъци на най-простите стоманени люлеещи се врати
Scroll to top