Химическият препарат за отстраняване на запушвания

препарат за отстраняване на запушвания

Кога да използваме препарат за отстраняване на запушвания

Химическите препарат за отстраняване на запушвания наистина са подходящи само за случайна употреба при бавни дренажи, тъй като не са ефективни срещу действителни спирания. Всъщност изливането на течен препарат за отстраняване на запушвания в канализацията може да направи работата по-опасна. За всеки, който трябва да премахне това запушване със змия или бутало. Освен това химическите средства за отстраняване на запушвания са вредни за околната среда и могат да разядат металните тръби, причинявайки вреди на канализацията.

Инструменти, от които ще се нуждаете, за да отпушите канал

  • Първият инструмент, който трябва да вземете, когато възникне проблем, е буталото. Приятелят на този водопроводчик почиства задръстванията от повечето съоръжения, включително мивки, вани и тоалетни. Всеки собственик на жилище трябва да държи такъв под ръка.
  • За да премахнете запушванията, разположени по-надолу по дренажната тръба, използвайте кабелен шнек или водопроводна змия, дълъг, гъвкав стоманен кабел, навит около макара, която е снабдена с ръчна манивела. Кабелните шнекове се предлагат с дължини до 100 фута, въпреки че 25-футов модел ще е достатъчен за повечето домашни запушвания.
  • Шнек за канали е специално направен за извиване на тоалетни. Той също е оборудван с ръчна манивела, но вместо макара, кабелът е обвит в твърд вал. Краят на шнека е огънат под точен ъгъл, за да се побере през стегнатите извивки на сифона за тоалетна.
  • За много голямо запушване или такова, което е далеч от приспособлението, наемете електрически шнек. Тази машина – основно голям кабелен шнек, задвижван от електрически мотор – е много ефективна при разрязване на почти всяко запушване, дори заплетени корени на дървета. Преди да донесете захранващ шнек у дома, уверете се, че знаете как безопасно да разпределите и извадите кабела.

Ресурси

Има клипчета в интернет, където се демонстрира как да се справите с леки задръствания в мивката в банята. Кухненската мивка и тоалетната с помощта на различни механични устройства и правилните техники. Когато използвате бутало, се препоръчва да създадете уплътнение с фланеца. И да издърпате назад буталото, което позволява на запушването да се разпадне.

Шнека се използва за запушвания на тоалетни и има защитен маншон, за да се гарантира, че порцелановата тоалетна не се поврежда.

Водното налягане, произведено от дренажния мехур, може да измие материала, оставен на място от дренажна змия.

Химическият препарат за отстраняване на запушвания
Scroll to top